Functie: Onderzoeker

Sluitingsdatum: 21 juli 2024

Contract: Bepaalde tijd

Aantal uren:
32 - 36 uur
 

Locatie: Heeze

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het academisch centrum voor epilepsie is op zoek naar een (bijna) gepromoveerde onderzoeker. Zou jij mee willen werken aan klinisch onderzoek naar epilepsie? En wil jij jouw bijdrage leveren aan verbetering van de diagnostiek, monitoring en behandeling van deze patiënten, dan ben jij de onderzoeker die we zoeken voor dit (post-doc) project!

Klinisch wetenschappelijk onderzoek is één van de belangrijke pijlers van Kempenhaeghe en voor verschillende onderzoeken hebben wij al subsidies beschikbaar, waarvoor een onderzoeker wordt gevraagd.

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit

Als deelnemer aan het RELIEVE project, werk je binnen een Europees consortium dat zich richt op de detectie en potentiële voorspelling van epileptische aanvallen middels EEG-signalen. Dit project omvat twee belangrijke fasen:

  • Retrospectieve Validatie:
    • In de eerste fase wordt de AI-methodologie gevalideerd met bestaande klinische EEG-datasets om de effectiviteit te beoordelen.
  • Testen met Innovatieve Hoofdband:
    • In de tweede fase worden de algoritmes geëvalueerd met een nieuw ontwikkelde hoofdband bij klinische populaties, waaronder patiënten in ons ziekenhuis. Je speelt een cruciale rol in het opstellen van het studieprotocol en coördineert zowel de metingen met de nieuwe sensor in de kliniek als de pre-processing en signaalanalyse van de EEG-gegevens.

Daarnaast zul je deelnemen aan andere projecten gericht op aanvalsdetectie. Dit omvat onder meer het optimaliseren van video-detectie en het gebruik van de Nightwatch voor aanvalsdetectie. Al deze projecten worden uitgevoerd binnen het TeleEpilepsie Consortium, waarin naast Kempenhaeghe ook SEIN en UMC Utrecht participeren.

Als deze uitdagende en impactvolle rol als onderzoeker jou aanspreekt, nodigen we je van harte uit om deel uit te maken van ons team en bij te dragen aan de vooruitgang in de epilepsiezorg.


 

Over de afdeling

Het team waar je in gaat werken bestaat uit (pre) klinische onderzoekers en technici. Zij werken samen met ervaringsdeskundigen, andere bedrijven met expertise op gebied van epilepsie onderzoek en epilepsie centra in Nederland. Reageer op deze advertentie als dit je leuk lijkt en je denkt een meerwaarde te zijn voor ons onderzoek.

 

 

Wat breng jij mee

  • Je bent een enthousiaste onderzoeker die nieuwe technologische ontwikkelingen en de kliniek kan samenvoegen en de taal van beiden disciplines begrijpt en die goed kan samenwerken in een team met klinische en technische onderzoekers.
  • Je hebt een promotieonderzoek (bijna) afgerond in de biomedische wetenschappen (bv technische geneeskunde)
  • Je hebt ervaring en affiniteit met signaalanalyse (bij voorkeur met EEG, PPG, ACC).
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Je bent initiatiefrijk, beschikt over organisatietalent en goede communicatieve vaardigheden

 

Wat bieden wij jou

  • Een werkomgeving die ruimte biedt voor eigen initiatief en persoonlijke verdieping binnen je vakgebied.
  • Intensieve samenwerking met de TU Eindhoven bij het onderzoek, met mogelijkheden om eigen initiatieven te ontplooien binnen of naast de lopende projecten.
  • Een salaris conform de CAO-Ziekenhuizen, functiegroep 60, trede 0, met een beginsalaris van € 3.923 bruto per maand.
  • Een aanstelling voor de duur van 1 jaar, met mogelijkheden tot verlenging bij gebleken geschiktheid en ongewijzigde omstandigheden.

 

Over Kempenhaeghe

Kempenhaeghe is een expertisecentrum voor epilepsie, slaapgeneeskunde en neurologische leerstoornissen. Het Academisch Centrum voor Epileptologie (ACE) werkt samen met MUMC+. Wij bieden topklinische zorg, gecombineerd met wetenschap, innovatie en opleiding. Dankzij onze samenwerking met het Maastricht UMC en de TU Eindhoven kunnen wij onze patiënten hoogwaardige diagnostiek en toegang tot de nieuwste (experimentele) behandelmethoden bieden.

Epilepsie en onvoorspelbare aanvallen hebben een enorme impact op de levenskwaliteit van patiënten. Om aanvallen voorspelbaarder te maken en de omgeving van de patiënt te waarschuwen, hebben we de NightWatch ontwikkeld. Deze multimodale sensor gebruikt accelerometrie en photoplethysmografie om aanvallen te detecteren en te alarmeren. De NightWatch is ontwikkeld binnen het TeleConsortium, waarin epilepsiecentra (SEIN, Kempenhaeghe, UMCU), fysici, patiëntenverenigingen en bedrijven samenwerken. Echter, de NightWatch werkt nog niet optimaal voor iedereen en is beperkt tot nachtelijk gebruik. Daarom streven we naar verdere verbeteringen.

 

Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure. Met je sollicitatie geef je Kempenhaeghe toestemming om tijdens de sollicitatieprocedure eventueel je profiel op zakelijke social media op te zoeken. Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de functie of een eerste vrijblijvende kennismaking kun je contact opnemen met Hans van Dijk, PhD, hoofd Klinische Fysica: (040) 2279 493

Heb je nog vragen, bel of app me dan gerust!
Chantal Simar, Recruitment Business Partner
M. 06-51142379
E. simarc@kempenhaeghe.nl

 

Heb je nog vragen, bel of app me dan gerust!
Paul Verhaeg, Recruitment Business Partner
M. 06-13325079
E. verhaegp@kempenhaeghe.nl


 

 

Ben je geïnteresseerd?

We zien je reactie dan graag voor 21 juli a.s. via bijgaande link tegemoet. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Vragen over werken bij Kempenhaeghe?

Neem contact op met Chantal Simar of Paul Verhaeg, Recruitment Business Partner.

recruitment@kempenhaeghe.nl
Chantal: +31 (0)6-511 423 79
Paul: +31 (0)6-133 250 79


 

Geen vacature missen?

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures.
 
 Stel een 
Job alert in


 www.werkenbijkempenhaeghe.nl
  
route naar Kempenhaeghe.nl