Het Academisch Centrum voor Epileptologie en het Centrum voor Neurologische Leer- en ontwikkelingsstoornissen zoeken vanwege verhuizing van een collega per direct een enthousiaste collega om onze teams te komen versterken.

Functie: Kinderneuroloog

Sluitingsdatum:

Contract: bepaalde tijd

Aantal uren:
0.8 - 1.0 FTE

 

Locatie: Heeze

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de afdeling

Over de afdelingen en jouw werkdag

Het Academisch Centrum voor Epileptologie (ACE) en het Centrum voor Neurologische Leerstoornissen (CNL)
Kempenhaeghe is het Academisch Centrum voor Epileptologie en het Centrum voor Neurologische Leerstoornissen in Nederland. Onze tertiaire zorg leveren we vanuit een interdisciplinaire visie aan kinderen die elders onvoldoende passende zorg vinden. Kempenhaeghe biedt een unieke combinatie tussen epilepsie en neurologisch bepaalde leer-en ontwikkelingsstoornissen en heeft de ambitie om beide centra optimaal aan elkaar te verbinden. Deze unieke combinatie binnen Kempenhaeghe biedt een uitgelezen mogelijkheid voor een kinderneuroloog om vanuit een duo-aanstelling binnen beide centra niches te ontwikkelen.

Binnen ACE diagnosticeer, begeleid en behandel je kinderen met epilepsie die meestal al een intensief traject in een ander ziekenhuis hebben doorlopen. Je bent bereid om voor deze kinderen stappen verder te gaan. Naast uitgebreide diagnostische mogelijkheden (langdurige video-EEG-registraties, MRI-, metabool-, genetisch- en neuropsychologisch onderzoek), bieden we ook verschillende behandelmethoden aan in ons centrum (medicamenteus, ketogeen dieet, nervus vagus stimulatie en voorbereidend traject epilepsiechirurgie) en doen we mee aan geneesmiddelenstudies. In een multidisciplinair team volgen we nauwkeurig het kind op in al zijn aspecten van de ontwikkeling, om tijdig bij te sturen waar nodig. Er wordt zowel poliklinisch als klinische zorg verleend.

Binnen CNL ben je op de eerste plaats verantwoordelijk voor het diagnostiseren en behandelen/begeleiden van kinderen met neurocognitieve stoornissen bij aangetoonde of vermoede kinderneurologische problematiek in de breedste zin van het woord.  Daarnaast maakt CNL deel uit van meerdere expertise centra en participeert zij binnen landelijke netwerken voor NF1, met een nauwe samenwerking met het ErasmusMC. Ook is CNL een onderdeel van het Duchenne Centrum NL (samenwerking tussen LUMC, RadboudMC, MUMC+ en CNL) en is CNL onderdeel van het expertisecentrum Myotone dystrofie (een samenwerking met RadboudMC en MUMC+)
Als  kinderneuroloog vind je het een uitdaging om de expertise van beide centra uit te bouwen en waar mogelijk aan elkaar te verbinden.
Kempenhaeghe heeft een unieke samenwerking met het Maastricht Universitair Medisch Centrum en de Technische Universiteit Eindhoven én werkt  nauw samen met UMC-Nijmegen, UMC-Rotterdam en UMC-Leiden. Door dit uitgebreide netwerk heb je alle aspecten van de diagnostische- en behandelmogelijkheden tot je beschikking. Daarbij biedt deze samenwerkingen unieke mogelijkheden tot klinisch- en toegepast wetenschappelijk onderzoek.
 

De vakgroep kinderneurologie bestaat uit 6 enthousiaste (kinder)neurologen.

Specifieke aandachtsgebieden zijn:

 • Leer-en ontwikkelingsproblematiek o.a. bij Duchenne, Neurofibromatose type 1 en Myotone Dystrofie type 1; maar ook status na traumatisch schedelhersenletsel of doorgemaakte infecties van het CZS of cerebrale aanlegstoornissen.
 • Leer-en ontwikkelingsproblematiek bij epilepsie
 • Multidisciplinaire Dravet-zorg
 • Monogenetische aandoeningen
 • Epilepsiechirurgie
 • Ketogeen dieet
 • Transitiezorg

Als kinderneuroloog werk je voornamelijk op de locatie in Heeze en werk je in beide centra.
Je krijgt de mogelijkheid de samenwerking tussen beide centra verder uit te bouwen door verdere expertise te ontwikkelen in de voor beide centra geldende co-morbiditeiten zoals neuropsychiatrische stoornissen (o.a. aandachtsdeficiëntie, autisme-spectrum stoornissen), neurocognitieve stoornissen (zoals taal, geheugen en leerstoornissen) en/of de gemeenschappelijke transitiezorg. Je neemt deel aan de diensten in ANW-uren voor wat betreft de ACE-aanstelling.

 

Wat breng jij mee

 • Je bent een enthousiaste collega met belangstelling voor epilepsie en andere kinderneurologische aandoeningen met hun co-morbiditeiten;
 • Je bent collegiaal, flexibel en houdt van een goede werksfeer;
 • Je bent een bouwer, verbinder en communicatief vaardig;
 • Je houdt van uitdaging en je wilt een actieve bijdrage leveren om de zorg voor kinderen in Kempenhaeghe verder uit te bouwen.
   

Wat bieden wij jou

 • Een fijne werksfeer en makkelijk contact met collega’s;
 • Een veelzijdige en afwisselende functie;
 • Een dynamische en uitdagende werkomgeving;
 • Verdieping in de multidisciplinaire zorg voor kinderen met neurologische aandoeningen waarvan een groot aandeel epilepsie;
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling door middel van verdere specialisatie in één of meerdere aandachtsgebieden en/of wetenschappelijk onderzoek;
 • Het betreft een aanstelling voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid na een jaar zal worden omgezet in een vaste aanstelling.


Locatie: Heeze

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de functie neem je contact op met dr. Paul Berger, directeur Cure via telefoonnummer 040- 227 9169.

Natuurlijk is het mogelijk om een dag mee te lopen of informeel een kop koffie te komen drinken en nader kennis te maken met het team, hun werkwijze en de werkvelden.

Heb je nog vragen, bel of app me dan gerust!
Chantal Simar, recruiter
M. 06-51142379
E. simarc@kempenhaeghe.nl


Ben je geïnteresseerd?

We zien je reactie dan graag voor 1 februari a.s. via bijgaande link tegemoet. 

Bereikbaarheid: 15 min. vanaf Weert, dus ook goed bereikbaar vanuit Limburg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Vragen over werken bij Kempenhaeghe?

Neem contact op met Chantal Simar, Recruiter.

 werkenbij@kempenhaeghe.nl
 +31 (0)6-511 423 79


 

Geen vacature missen?

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures.
 
 Stel een 
Job alert in


 www.werkenbijkempenhaeghe.nl
  
route naar Kempenhaeghe.nl